header


PL_PSC_2022

Pora na Zakwas

news_img1

Wydawnictwo Naukowe PWN kontynuuje cykl specjalistycznych publikacji skierowanych do branży piekarskiej. Po Odroczonym rozroście oraz Chłodnictwie przyszedł czas na kolejną pozycję. Jest nią Zakwas pod naukową redakcją Markusa Brandta i Michaela Gönzlego.

W książce przedstawiono wyniki najnowszych badań w dziedzinie prowadzenia zakwasu ? zarówno z perspektywy naukowej, jak i empirycznej ? oraz cenne wskazówki praktyczne i rady pomocne w kłopotliwych sytuacjach. W publikacji ? ze względu na szybki rozwój nauki na przełomie ostatnich lat ? uwzględniono m.in. takie tematy jak właściwości odżywcze fermentacji zakwasu czy też metody analizowania mikroflory wykorzystujące doświadczenia biologii molekularnej.

Najnowsza pozycja Wydawnictwa Naukowego PWN liczy 470 stron i zawiera 13 rozdziałów. Książka dostępna będzie pod koniec września bieżącego roku. Jej cena to 99 złotych. Pozycję tę można zamawiać także za naszym pośrednictwem: redakcja@wpiekarni.pl.

© 2022 - ZOOM Agencja Mediowo-Konsultingowa B.Zając, G.Olma

Created by Nubsoft - Make IT Simple