header


PL_PSC_2022

Nagrody w konkursie Dobry Chleb

news_img1

Tylko 19 zgłoszeń napłynęło w tym roku do Radomskiego Cechu Piekarzy, organizatora konkursu Dobry Chleb. W ubiegłym roku zgłoszono do niego aż 32 produkty.

Pięcioosobowe jury pod przewodnictwem dr Henryka Piesiewicza ocenialo pieczywo w trzech kategoriach: chleb pszenno-żytni, chleb żytni i chleb mieszany. Wśród najlepszych produktów dominowały wyroby z Warszawy. Nagrodzono chleby ze stolicy: z Piekarni Polpain-Putka (chleb rycerski, chleb żytni litewski, chleb mnicha) oraz Piekarni Marka Pozorka (chleb wiejski), a także z Piekarni-Cukierni Abramowicz i Spółka z Klikawy (chleb dziadunia i chleb żytni) oraz Piekarni Pawła Pastuszka z Radomia (chleb pełny klos).

© 2022 - ZOOM Agencja Mediowo-Konsultingowa B.Zając, G.Olma

Created by Nubsoft - Make IT Simple