header


PL_PSC_2022

Chłodnictwo na półce

news_img1

Chłodnictwo to tytuł drugiej książki z serii ?Technologia w piekarni?, którą w ubiegłym roku wprowadziło na rynek Wydawnictwo Naukowe PWN. Pozycja ta właśnie trafia na półki specjalistycznych księgarń.

Książka porusza szereg istotnych zagadnień technologicznych związanych z procesami chłodzenia i mrożenia różnych typów produktów spożywczych (np. stałych, płynnych, pakowanych). Ponadto znajdują się w niej informacje oraz wskazówki praktyczne na temat wykorzystania chłodnictwa w przemyśle spożywczym.

    Omawia m.in:
  • wydajność chłodzenia
  • rodzaje urządzeń chłodniczych
  • odroczone i przerwane garowanie oraz technologię półzapieku
  • mrożenie szokowe, próżniowe, kriogeniczne, adiabatyczne
  • dopasowywanie receptur do potrzeb chłodnictwa
  • produkcję drobnego pieczywa żytniego z zastosowaniem chłodnictwa
  • analizę rentowności sklepowych stacji wypieku
  • zapotrzebowanie mocy chłodniczej i porównywanie kosztów urządzeń chłodniczych.
  • Chłodnictwo to praca zbiorowa, powstała pod redakcją naukową Klausa Löschego. Książka ma twardą oprawę i liczy ponad 400 stron. Można ją zamawiać także za naszym pośrednictwem. Koszt książki 99 złotych.

    Zainteresowani mogą pisać na adres: redakcja@wpiekarni.pl .

© 2022 - ZOOM Agencja Mediowo-Konsultingowa B.Zając, G.Olma

Created by Nubsoft - Make IT Simple