header

Pradawne Zboża


ISM2018

PSC_2018

cream117

SIGEP bliżej piekarzy

news_img1

Przyszłorocznej edycji popularnych lodziarsko-cukierniczych targów SIGEP towarzyszyć będą targi A.B. Tech Expo ? wystawa skierowana do piekarzy-rzemieślników. Taki targowy duet ma miejsce w Rimini raz na dwa lata.

Włoskie targi, które wyznaczają trendy na cały cukierniczy sezon, w przyszłym roku odbędą się po raz 36. Zaplanowano je w dniach od 17 do 21 stycznia. To najważniejsza branżowa impreza w Europie.

Przyszłoroczny SIGEP zajmie 110 tys. metrów kwadratowych powierzchni ekspozycyjnej. Targowe propozycje skierowane będą zarówno dla branż: lodziarskiej i cukierniczej, a także w znacznym zakresie dla piekarskiej. Nie zabraknie też oferty związanej z opakowaniami i nowoczesnym wyposażeniem lokali. Od kilku lat organizatorzy imprezy starają się, by miała ona jak najbardziej kompleksowy charakter.

Polskim cukiernikom i lodziarzom targów SIGEP specjalnie rekomendować nie trzeba. W drugiej połowie stycznia w Rimini spotkać można bardzo wielu Polaków, którzy licznie odwiedzają tę imprezę. Od dawna jest ona wydarzeniem, podczas którego prezentowane są nowości i trendy na zbliżający się sezon. Targom towarzyszy też szereg atrakcyjnych imprez. W 2015 roku szczególną uwagę warto zwrócić na Mistrzostwa Świata Młodych Cukierników, w których uczestniczyć będzie duet z Polski: Monika Stimma z Bydgoszczy oraz Michał Palarczyk z Suchej Beskidzkiej. W konkursowych zmaganiach kibicować będzie im można w pierwszym i drugim dniu targów.

Cukierniczo-lodziarskich wydarzeń będzie dużo więcej ? praktycznie każdego dnia zaplanowano tu po kilka konkursów. O udział w kolejnej edycji Coppa del Mondo della Gelateria rywalizować będą włoscy lodziarze-rzemieślnicy. O prawo startu w paryskim finale World Chocolate Masters zmierzą się ich koledzy pracujący z czekoladą. Będą także konkursy dla baristów, seminaria dla szefów kuchni, warsztaty dla osób zajmujących się cake designem. W przyszłym roku mocny akcent postawiony zostanie także na prezentacje dla piekarzy.

Targi w Rimini konsekwentnie od lat otwierały się na sektor piekarski. Nie brakowało tu maszyn, urządzeń czy surowców niezbędnych w zakładach piekarskich. W trakcie najbliższej edycji branża piekarska będzie wyjątkowo mocno reprezentowana. Wszystko to za sprawą równolegle odbywających się wraz z SIGEP-em targami A.B. Tech EXPO.

Impreza ta wzięła swą nazwę od określenia ?arte bianca?, co oznacza sztukę piekarską. Dwukrotnie odbywała się w Mediolanie, a od 2013 roku targi te, organizowane w cyklu dwuletnim, mają miejsce w Rimini, uatrakcyjniając ofertę SIGEP-u.

W ramach oferty dla piekarzy bardzo interesująco zapowiada się międzynarodowy konkurs pod hasłem ?Chleb w mieście? swój udział w nim zapowiedzieli piekarze m.in. z Wielkiej Brytanii, Izraela, Hiszpanii, Portugalii, a nawet Tajwanu. Nowym trendom na rynku pieczywa poświęcone będą specjalistyczne seminaria. W ich trakcie przedstawione zostaną nowe sposoby pakowania chleba oraz zdobywający sobie uznanie we Włoszech koncept łączący sprzedaż pieczywa i wina.

Bez wątplienia ? Rimini warto odwiedzić.

Więcej informacji na stronie www.en.sigep.it

Podaj adres e-mail, aby otrzymywać informacje na temat nowości na stronie*

X "Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Agencja Mediowo-Konsultingowa ZOOM Spółka Cywilna Barbara Zając, Grzegorz Olma, Newslettera z informacjami związanymi z Serwisem www.wpiekarni.pl i zamieszczonymi w jego ramach informacjami handlowymi.

© 2017 - ZOOM Agencja Mediowo-Konsultingowa B.Zając, G.Olma

Created by Nubsoft - Make IT Simple