header


PL_PSC_2022

Halibut z czekoladą

news_img1

Litwin Deivydas Praspaliauskas wygrał pierwszą edycję konkursu Trendy Chocolate Chef. Oprócz licznych nagród, zdobył też przepustkę do przyszłorocznych polskich eliminacji konkursu World Chocolate Masters.

W konkursie Trendy Chocolate Chef czekolada była głównym elementem przygotowywanych kompozycji. Miała pojawić się w przystawce towarzysząc halibutowi, deserze na talerzu oraz napoju, serwowanym na zimno albo gorąco

Zwycięstwo Litwina nie było przypadkowe. Jest on jednym z najlepszych kucharzy w kraju. Przez kilka lat pracował w renomowanych lokalach w Kopenhadze i Londynie. Po powrocie na Litwę otworzył w Wilnie własna restaurację ? Primas Dublis. Często pojawia się w miejscowych mediach. Uchodzi za litewskiego celebryte.

© 2022 - ZOOM Agencja Mediowo-Konsultingowa B.Zając, G.Olma

Created by Nubsoft - Make IT Simple