header


PL_PSC_2022

Nasza 5 na medal (brązowy)

news_img1 Reprezentacja polskich cukierników zajęła 3 miejsce w Lodziarskim Pucharze Świata (Coppa del Mondo della Gelateria). Lodowa rzeźba w wykonaniu Macieja Pięty okazała się najlepszą w konkursie. Zawody miały miejsce w trakcie targów SIGEP w Rimini we Włoszech. W imprezie brało udział 11 ekip narodowych ? m.in. z Meksyku, Argentyny, Australii, Maroka, Brazylii, Kanady, USA i Hiszpanii. Lepsi od Polaków byli tylko Włosi (II miejsce) i Francuzi ? zwycięzcy tegorocznej edycji. Tegoroczna edycja imprezy, organizowanej w cyklu dwuletnim, odbywała się po raz szósty. Trwała dwa dni. W tym czasie cukiernicy musieli przygotować m.in.: eksponat z czekolady, lodową rzeźbę, tort lodowy, deser lodowy, miniaturowe lody czekoladowe oraz trzy przystawki do połączenia z lodem gastronomicznym. Prace oceniało międzynarodowe jury. Polacy na podium Lodowego Pucharu Świata stanęli po raz pierwszy. Zdjęcia z Pucharu Świata publikujemy w naszej galerii.

© 2022 - ZOOM Agencja Mediowo-Konsultingowa B.Zając, G.Olma

Created by Nubsoft - Make IT Simple