header


PL_PSC_2022

Różowa czekolada

news_img1

Na początku września w Szanghaju w Chinach firma Barry Callebaut oficjalnie zaprezentowała nowy, czwarty rodzaj czekolady! Ma różowawo-czerwonawy kolor i nazwę Ruby (rubin). I do tego oryginalny smak owoców jagodowych. Niezwykły kolor uzyskany został po wielu latach prac nad ziarnami kakakowców pochodzących z Wybrzeża Kości Słoniowej, Ekwadoru i Brazylii. W nowej czekoladzie nie użyto żadnych dodatkowych barwników. Jest ona efektem trzynastu lat pracy działów badawczo-rozwojowych firmy oraz pracowników naukowych Jacobs University w Bremie (Niemcy).

O skali wydarzenia może świadczyć fakt, że czekolada biała na rynku pojawiła się 80 lat temu! Od lat 30 XX wieku nie było w czekoladowym biznesie podobnego przełomu.

© 2022 - ZOOM Agencja Mediowo-Konsultingowa B.Zając, G.Olma

Created by Nubsoft - Make IT Simple