header

Pradawne Zboża


ISM2018

PSC_2018

cream117

FOODEXPO W GDAŃSKU

news_img1

Rynkowe nowości, przegląd trendów w branży gastronomicznej i obecność srebrnych medalistów Międzynarodowej Olimpiady Kulinarnej w Erfurcie 2016 – tak zapowiadają się Targi Spożywczo-Gastronomiczne FOODEXPO, które odbędą się od 7 do 9 czerwca w Centrum Wystawienniczo-Kongresowym AMBEREXPO w Gdańsku.

FOODEXPO to największe targi spożywczo-gastronomiczne w Polsce północnej. Tu prezentowane są nowe produkty i technologie dla sektora HoReCa, przedstawiane gastronomiczne trendy, a także rozwiązania i pomysły dla smart biznesu: restauracji, piekarni, kawiarni i firm z branży przetwórstwa spożywczego. Najlepsze prezentowane na targach wyroby i najbardziej innowacyjne rozwiązania nagradzone zostaną Nagrodą Grand Prix Mercurius Gedanensis. Najlepszy Wystawca targów zostanie uhonorowany Pucharem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

FOODEXPO to również znakomita okazja do branżowych spotkań i nawiązywania kontaktów z producentami i dostawcami produktów, sprzętu i wyposażenia dla biznesu gastronomicznego. Targowa oferta skierowana jest przede wszystkim do profesjonalistów: właścicieli i menedżerów obiektów gastronomicznych, firm cateringowych, piekarni, cukierni, lodziarni, sklepów i hurtowni spożywczych, sieci supermarketów i dyskontów oraz szefów kuchni, dietetyków i technologów żywienia. W programie imprezy zaplanowane są merytoryczne seminaria, kreatywne szkolenia, emocjonujące konkursy kulinarne, widowiskowe degustacje i pokazy.

Wykłady mistrzów

W październiku ubiegłego roku 14-osobowa polska reprezentacja kucharzy z Adamem Woźniakiem na czele zdobyła srebrny medal na jednym z najważniejszych konkursów kulinarnych na świecie – Międzynarodowej Olimpiadzie Kulinarnej w Erfurcie. Aż siedmiu z nich gościć będzie na Targach FOODEXPO. Opowiedzą o swoich doświadczeniach i podzielą się rozległą wiedzą. W Gdańsku gościć będą: Jacek Majcherek (gotował w najlepszych restauracjach świata u boku Gordona Ramsaya w Londynie oraz René Redzepiego w kopenhaskiej Nomie), Adam Woźniak (kapitan Narodowej Reprezentacji Polski Kucharzy, nominowany przez Żółty przewodnik Gault & Millau Polska do tytułu Szefa Roku 2016), Krzysztof Szulborski (prezes Stowarzyszenia Kucharzy Polskich, mistrz świata BBQ), Jacek Kempa (restaurator sieci restauracji Kempa Gourmet ), Mariusz Gachewicz (prezes Polskiego Stowarzyszenia Carvingowego, szef kuchni na Zamku w Gniewie), Andrzej Ławniczak (sekretarz Stowarzyszenia Kucharzy Polskich, Mistrz Polski w Grillowaniu), Krzysztof Gradzewicz (olimpijczyk, mistrz Polski w daniach z kawioru ).

Dla cukierników punktem obowiązkowym może być być prelekcja cukiernika z tytułem Mistrza Świata – Tomasza Dekera o tym, jak tworzyć kreatywne desery w restauracjach.

Specjalny program dla pasjonatów zdrowego stylu żywienia przygotowała Akademia Skutecznej Diety: możliwość analizy składu i masy ciała, indywidualne konsultacje z dietetykiem, a także cykl seminariów poświęconych najbardziej „gorącym” tematom: dietom alternatywnym, uzależnieniom od cukru, tłuszczu i soli oraz trendom dietetycznym w branży spożywczo-gastronomicznej.

Równocześnie w AMBEREXPO odbywać się będą jedyne w Polsce i jedne z największych w Europie Środkowej Międzynarodowe Targi Przetwórstwa i Produktów Rybnych POLFISH z szeroką ofertą produktów rybnych, maszyn, urządzeń, opakowań, środków utrzymania czystości, pojazdów specjalistycznych i usług.

Więcej informacji, rejestracja online zwiedzających i wystawców: www.food-expo.pl

Podaj adres e-mail, aby otrzymywać informacje na temat nowości na stronie*

X "Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Agencja Mediowo-Konsultingowa ZOOM Spółka Cywilna Barbara Zając, Grzegorz Olma, Newslettera z informacjami związanymi z Serwisem www.wpiekarni.pl i zamieszczonymi w jego ramach informacjami handlowymi.

© 2017 - ZOOM Agencja Mediowo-Konsultingowa B.Zając, G.Olma

Created by Nubsoft - Make IT Simple