header

Pradawne Zboża

nowe wydanie

  • temat_numeru

    Chleb z mąki ze świerszczy?

    Według autorskiej wizji Agaty Janiszewskej, w przyszłości jeść będziemy chleb, który składa się w 100 procentach z naturalnych składników: mąki, wody i drożdży. Ale mąka będzie przygotowana z bogatych w białko i składniki odżywcze...świerszczy. Czy to fantasmagoria? Czytaj więcej

  • temat_1

    Zamiast jajka

    W bardzo wielu produktach cukierniczych jajko pełni kluczową rolę. Ale nie jest nie do zastąpienia. Jak poradzić sobie z jego brakiem? W jaki sposób zastąpić go w recepturze? Kilka pomysłów podsuwają weganie. Czytaj więcej

  • temat_2

    Tradycja w ewolucji

    Bez zbytniej przesady można stwierdzić, że Tradition in Evolution to nie tyle książka, co cukiernicza biblia. Każdy cukiernik zastanawia się nad wieloma procesami chemicznymi, jakie zachodzą podczas pieczenia, chłodzenia, mrożenia czy też łączenia różnych składników w procesie produkcji. Zadajemy sobie pytania jak działają poszczególne składniki i jakie mają właściwości, czy lepiej użyć mąki T45 a może T55? Na te i wiele innych podobnych kwestii odpowiada Leonardo Di Carlo w swej kultowej już publikacji. Czytaj więcej

ZOBACZ SPIS TREŚCI



ISM2018

PSC_2018

cream117

aktualności

news161_img
2017-12-01

NANAN nagrodzona

Cukiernia NANAN zdobyła pierwsze miejsce w konkursie Restaurant and Bar Design Awards w Londynie. Nagrodę przyznano w kategorii „colour”. Lokal nominowany był też w kategorii „cafe”. Wnętrze NANAN jest pierwszym projektem z Polski, który został nagrodzony w dziewięcioletniej historii konkursu.

Czytaj więcej...
news160_img
2017-12-01

Margaryny z esencją masła

Nowościod Kruszwicy. Nadają wyrobom maślany smak i zapach, które stanowią istotę ciast francuskich i półfrancuskich. Margaryny Maestra Puff Pastry DELICATE oraz Maestra Puff Pastry INTENSO łączą w sobie smak i aromat masła z wyjątkowymi cechami użytkowymi margaryn w płytach do produkcji ciast listkujących. Zawierają skoncentrowane masło oraz tłuszcz palmowy pochodzący z certyfikowanych upraw (Mass Balance). Obie receptury są również wolne od konserwantów, sztucznych aromatów oraz tłuszczów utwardzonych (NH).

Czytaj więcej...
news159_img
2017-12-01

Innowacyjny rękaw cukierniczy Rengo

Termostabilne nadzienia owocowe i kremowe Lauretta sprzedawane są teraz w nowym, mniejszym opakowaniu: gotowym do użycia rękawie cukierniczym Rengo. To wygodny worek o wadze 1 kg z kompletem tylek cukierniczych. Po otwarciu można dozować bezpośrednio z rękawa lub nakręcić potrzebną tylkę.

Czytaj więcej...
news158_img
2017-12-01

Rogale na... poczcie

Rogal świętomarciński, trafił na znaczek pocztowy o nominale 5 zł. 180 tysięcy takich znaczków dostęnych jest w urzędach pocztowych w całym kraju.

Czytaj więcej...
news157_img
2017-10-13

Różowa czekolada

Na początku września w Szanghaju w Chinach firma Barry Callebaut oficjalnie zaprezentowała nowy, czwarty rodzaj czekolady! Ma różowawo-czerwonawy kolor i nazwę Ruby (rubin). I do tego oryginalny smak owoców jagodowych. Niezwykły kolor uzyskany został po wielu latach prac nad ziarnami kakakowców pochodzących z Wybrzeża Kości Słoniowej, Ekwadoru i Brazylii.

Czytaj więcej...
news156_img
2017-10-13

Sukces targów Savpol

Znakomity pomysł i świetna realizacja. Zamiast dni otwartych, do których dystrybutorzy przez lata przyzwyczaili swych partnerów biznesowych i klientów, firma Savpol postawiła na autorskie targi. Zmieniona formuła dorocznego spotkania sprawiła, że w piekarsko-cukierniczej branży pojawiła się zupełnie nowa jakość!

Czytaj więcej...

Podaj adres e-mail, aby otrzymywać informacje na temat nowości na stronie*

X "Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Agencja Mediowo-Konsultingowa ZOOM Spółka Cywilna Barbara Zając, Grzegorz Olma, Newslettera z informacjami związanymi z Serwisem www.wpiekarni.pl i zamieszczonymi w jego ramach informacjami handlowymi.

© 2017 - ZOOM Agencja Mediowo-Konsultingowa B.Zając, G.Olma

Created by Nubsoft - Make IT Simple