header

Pradawne Zboża


ISM2018

PSC_2018

cream117

Cukiernicze Show ? Art of Taste

Artykul

Wielki nowy konkurs cukierniczy podczas wrześniowych targów w Poznaniu!

Mentorami wydarzenia są: Michał Doroszkiewicz, który opiekował się będzie profesjonalną odsłoną konkursu (w dniach 27 i 28 września) i Paweł Mieszała, który przez następne dwa dni zatroszczy się o uczniów w szkolnej wersji konkursu, czyli Art of Taste School. Zadaniem profesjonalistów będzie przygotowanie rzeźby z karmelu i tortu, a młodzieży tortu i deseru restauracyjnego.

Cukier, karmel, czekolada ? czyli cukiernicza oręż

? Cukier to podstawa, ale pamiętajmy o maśle, śmietanie, mleku. O czekoladzie! ? mówi Paweł Mieszała w rozmowie z Michałem Doroszkiewiczem. ? Stawiam na naszych zawodników, bowiem mogą wymyślić coś zupełnie nowego. Taki burak np. jest słodki ? - dodaje.

- I o to chodzi w tym konkursie, bo to właśnie w Poznaniu podczas tragów Polagra poznamy słodkie inspiracje z małą zawartością cukru? ? podkręca atmosferę rozmowy Michał Doroszkiewicz.

Dwóch mistrzów, dwa różne charaktery i rzetelny organizator najważniejszych konkursów branżowych w tym kraju ? Międzynarodowe Targi Poznańskie. Trio, które z ogromnym zaangażowaniem szykuje totalnie artystyczne wydarzenie dla cukierników i adeptów tego zawodu.

Profesjonalizm a młodość!

To co buduje ten konkurs, to przede wszystkim otwartość na nowe, na to aby cukiernicy ?puścili wodze fantazji? i pokazali, że ?Ja, prawdziwy cukiernik, jestem przede wszystkim artystą!?.

? Myślę, że większym show będzie mój Art of Taste School, a Twój konkurs będzie skoncentrowany na precyzji i profesjonalizmie cukierniczym ? zaczepnie forsuje swoją myśl Paweł Mieszała do swojego kolegi po fachu. Oczywiście Michał Doroszkiewicz nie pozostaje dłużny i podkreśla, że młodzi na pewno wniosą dużo energii, ale pierwsze dwa dni, kiedy do rywalizacji przystąpią zawodowcy, dadzą uczniom gruntowne podstawy, fundamenty, na których w dalszej kolejności kreować będą swoje wizje produktów.

Na szczęście jest jeszcze organizator, czyli Międzynarodowe Targi Poznańskie, który sprawuje pieczę nad tym, aby w każdym aspekcie konkurs Art of Taste był wydarzeniem profesjonalnym i wyjątkowym.

? dobry produkt to dorobek pokoleń połączony z innowacją i rozwojem! ? podkreśla Filip Bittner, Dyrektor Grupy Produktów w MTP.

W jaki sposób mistrzowie ? Michał i Paweł ? przygotowują się do konkursu, można zobaczyć na filmie, który organizator opublikował na stronie www.artoftatse.pl.

Aby się zgłosić

Wystarczy mieć pomysł, recepturę i zdjęcia. Następnie należy wypełnić formularz dostępny na stronie internetowej i wysłać komplet do organizatora. Zapraszamy do wzięcia udziału w tej niesłychanej, artystycznej przygodzie cukierniczej. Organizatorzy konkursu cenią sobie otwartość, kunszt pracy i fantazję cukierników.

To konkurs dla cukierników i ich pomocników, w których naturze pierwiastek artystyczny jest dominujący, a chęć do pokazania szerokiej publiczności swojego talentu i warsztatu ogromna.

Szczegółowe informacje o konkursie na stronach

www.artoftatse.pl

http://www.artoftaste.pl/pl/dla_uczniow/

Podaj adres e-mail, aby otrzymywać informacje na temat nowości na stronie*

X "Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Agencja Mediowo-Konsultingowa ZOOM Spółka Cywilna Barbara Zając, Grzegorz Olma, Newslettera z informacjami związanymi z Serwisem www.wpiekarni.pl i zamieszczonymi w jego ramach informacjami handlowymi.

© 2017 - ZOOM Agencja Mediowo-Konsultingowa B.Zając, G.Olma

Created by Nubsoft - Make IT Simple