header

Pradawne Zboża


ISM2018

PSC_2018

cream117

Najsłodszy konkurs dla profesjonalistów

Artykul

Złoto cukierników ? karmel przybierze zachwycające kształty! To będzie fantastyczne święto cukierniczej twórczości! Przez dwa dni, 26 i 27 września, podczas konkursu Art of Taste cukiernicy będą wykonywać rzeźby z karmelu z gotowych, przywiezionych ze sobą elementów oraz zaprezentują przepiękne i pyszne torty. Przez kolejne dwa dni swoich sił będą próbować uczniowie w ramach edukacyjnej odsłony konkursu ? Art of Taste School.

Organizatorem konkursów są Międzynarodowe Targi Poznańskie, które w merytorycznej współpracy z mistrzami cukiernictwa: Michałem Doroszkiewiczem i Pawłem Mieszałą inaugurują pierwszą edycję najsłodszego artystycznego wydarzenia cukierniczego w Polsce

Design oparty na doskonałym warsztacie

W konkursie mogą wziąć udział udokumentowani cukiernicy. W dwuosobowych drużynach rzemieślnicy mają szansę pokazać wielotysięcznej, profesjonalnej publiczności, która przybywa na targi z grupy POLAGRA, nie tylko swoje umiejętności techniczne, ale jednocześnie zachwycić pomysłowością i polotem. To fantastyczne miejsce do tego, aby dać upust swojej kreatywności i udowodnić, że ?prawdziwy cukiernik jest przede wszystkim artystą!?.

Cukiernik to zawód o ogromnych możliwościach oddziaływania na klientów. Po pierwsze ? smak, jako jeden z najistotniejszych zmysłów, którym ludzie kierują się w życiu. A już szczególnie aromat słodkości. Od dziecka wiemy, że przez żołądek do serca droga najszybsza. Najpierw przecież smakujemy kuchni mamy, a do domowych smaków wracamy nostalgicznie w życiu dorosłym. Kwintesencją pyszności jest przecież sformułowanie: ?jak u mamy?. Z kolei torty towarzyszą nam w najważniejszych momentach życia i są punktem kulminacyjnym istotnych życiowych ceremonii, które na długo pozostają w pamięci gości.

Nie bez znaczenia są też wrażenia estetyczne. Wzrok, pierwsze spojrzenie na produkt w ogromnej mierze determinuje wybór klientów. Konkurs Art of Taste to będzie fenomenalna uczta dla oczu. Zarówno strzeliste, delikatne, koronkarskie wręcz i precyzyjne rzeźby z karmelu, ale też i ornamentacyjnie, a może właśnie skromniejsze, ale za to niezmiernie pomysłowo i designersko zaprojektowane torty będą zachwycać jury i publiczność.

Warto się zgłosić

Wystarczy mieć pomysł, recepturę i zdjęcia. Następnie należy wypełnić formularz dostępny na stronie internetowej i wysłać komplet do organizatora. Zapraszamy do wzięcia udziału w tej niesłychanej, artystycznej przygodzie cukierniczej. Jako organizatorzy konkursu cenimy sobie otwartość, kunszt pracy i fantazję cukierników.

To konkurs dla cukierników i ich pomocników, w których naturze pierwiastek artystyczny jest dominujący, a chęć pokazania szerokiej publiczności swojego talentu i warsztatu ogromna.

Art of Taste School

Po zawodowych cukiernikach na arenę konkursową wkroczą uczniowie. 28 i 29 września pod okiem Pawła Mieszały będą przygotowywać tort oraz deser restauracyjny. Proces zgłaszania do konkursu jest taki sam jak w przypadku profesjonalistów. Wystarczy przeczytać Regulamin dla uczniów i wypełnić odpowiedni formularz. Następnie wraz ze zdjęciami produktów wysłać do organizatora ? Międzynarodowych Targów Poznańskich.

Zapraszamy do udziału w cukierniczym konkursie najwyższej próby!

W tym samym czasie odbędą się największe targi dla sektora spożywczego i gastronomicznego: POLAGRA GASTRO, POLAGRA FOOD oraz POLAGRA-TECH, na których salonem wiodącym będzie Salon Technologii Piekarskich i Cukierniczych.

Wszystkie dokumenty niezbędne do zgłoszenia udziału w obu konkursach są dostępne na stronie www.artoftaste.pl.

Podaj adres e-mail, aby otrzymywać informacje na temat nowości na stronie*

X "Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Agencja Mediowo-Konsultingowa ZOOM Spółka Cywilna Barbara Zając, Grzegorz Olma, Newslettera z informacjami związanymi z Serwisem www.wpiekarni.pl i zamieszczonymi w jego ramach informacjami handlowymi.

© 2017 - ZOOM Agencja Mediowo-Konsultingowa B.Zając, G.Olma

Created by Nubsoft - Make IT Simple