header

Pradawne Zboża


ISM2018

PSC_2018

cream117

Cristalli ? rewolucyjny żel dekoracyjny

Artykul

Zbliża się sezon na świeże owoce. Tak jak w porach roku: po szaroburej zimie i jesieni nadchodzi czas na eksplodujące feerią barw wiosnę oraz lato. Cukiernicy coraz częściej będą sięgać po świeże truskawki, maliny czy borówki, aby ozdobić nimi swoje wypieki. Nie od dziś wiadomo, że klient najpierw ?je oczami?. A nic tak nie przyciąga wzroku jak pięknie błyszczące, kolorowe ciasta i ciastka. Dzięki żelowi dekoracyjnemu Cristalli, wypieki będą nie tylko kusić wyglądem, ale także świetnie smakować. Oto podstawowe informację, które przybliżą specyfikę produktu.

Co to jest ?

Żel dekoracyjny firmy Kandy przypomina konsystencją miód albo syrop, jednak jest nieco rzadszy. Po podgrzaniu i nałożeniu na produkt szybko zastyga tworząc w ten sposób delikatną, sprężystą pektynową galaretkę. Cristalli można stosować bezpośrednio na ciasto albo pokryć nim owoce, które dzięki temu będą wyglądały jeszcze lepiej. Błyszcząca powłoka z żelu doda im jędrności i świeżości, nie zmieniając jednocześnie struktury.

Do czego służy?

Cristalli jest produktem rewolucyjnym. W spektakularny sposób odmieni on bowiem wygląd wypieków, nadając im elegancki połysk. Takie wykończenie zapewni dodatkowe walory wizualne i sprawi, że ciasta będą jeszcze bardziej atrakcyjne dla klientów. To właśnie od swojej najważniejszej cechy: niemal kryształowego blasku, który nadaje żel wzięła się jego nazwa. Lśniące tartaletki, muffiny czy ciastka z ciasta francuskiego będą przyciągać wzrok klientów i zachęcać do natychmiastowego zakupu.

Cristalli ma jeszcze jedną, równie ważną, właściwość. Zabezpiecza powierzchnię przed wysychaniem, przedłużając tym samym świeżość produktu. Co ważne, nie klei się.

Jak używać?

Żel dekoracyjny jest naprawdę prosty w użyciu. Należy go podgrzać do temperatury 85-95?C i po prostu nałożyć na powierzchnię ciasta, nadzienia czy owocu. Najwygodniej zrobić to pędzlem. Cristalli można także dozować za pomocą pomocą żelownic, czyli specjalnych maszyn do natryskiwania żelu. Po chwili od nałożenia wypiek jest gotowy do zjedzenia.

To chyba jest sama chemia?

Najważniejszym składnikiem Cristalli jest pektyna. Jest to naturalna substancja żelująca, pozyskiwana z jabłek i cytrusów. Pozostałe składniki to cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, regulatory kwasowości i mała ilość organicznej substancji konserwującej ? sorbinianu potasu. Jak widać - nic strasznego. Żel nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego, GMO ani alergenów.

Ile kosztuje?

Kandy jest prawdopodobnie pierwszą firmą w Polsce, która produkuje gotową do użycia wersję żelu dekoracyjnego. Stąd też bardzo konkurencyjna cena. Wszyscy zainteresowani mogą skontaktować się z dystrybutorami, pełna lista znajduje się na stronie www.lauretta.eu/gdzie_kupic.

Dostępne są dwa smaki: neutralny i morelowy. Żel neutralny można samodzielnie barwić oraz aromatyzować. W sprzedaży są wiadra o wadze 12 oraz 5 kilogramó lub kartony (BIB) 10 kg, idealne do żelownic.

W ofercie znajduje się również ekonomiczna, skoncentrowana wersja żelu, do rozrobienia z wodą.

Kontakt:

PRPH Kandy

ul. Fabryczna 1/3

97-300 Piotrków Trybunalski

Tel.: 692 242 621

cristalli@kandy.pl

www.lauretta.eu/cristalli

Podaj adres e-mail, aby otrzymywać informacje na temat nowości na stronie*

X "Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Agencja Mediowo-Konsultingowa ZOOM Spółka Cywilna Barbara Zając, Grzegorz Olma, Newslettera z informacjami związanymi z Serwisem www.wpiekarni.pl i zamieszczonymi w jego ramach informacjami handlowymi.

© 2017 - ZOOM Agencja Mediowo-Konsultingowa B.Zając, G.Olma

Created by Nubsoft - Make IT Simple