header

Pradawne Zboża


ISM2018

PSC_2018

cream117

Wielki finał

Artykul

Francuz Vincent Vall?e zdobył tytuł - World Chocolate Master 2015. Wraz z nim na podium znaleźli się także Japończyk, Hisashi Onobayashi (drugie miejsce) oraz Belg, Marijn Coertjens. Startujący w konkursie dwaj Polacy ? Łukasz Anioł oraz reprezentujący Meksyk, Sławomir Korczak nie weszli do finałowej dziesiatki.

Temat tegorocznego konkursu ? Inspiracje naturą ? dawał szerokie pole do jego artystycznej interpretacji. Dwudziestu mistrzów czekolady z całego świata po raz kolejny udowodniło, że cukiernicza wyobraźnia nie zna granic, a czekolada jest niezwykłym tworzywem. Uczestnicy imprezy przygotowali w większości fantazyjne, lekkie i bajecznie kolorowe eksponaty, ciekawe w połączeniach smakowych praliny i czekoladowe przekąski typu ?snack to go?.

Organizowany w cyklu dwuletnim konkurs pokazał, że sztuka czekoladziarska stale się rozwija i ewoluuje. Wciąż są możliwe oryginalne, nowatorskie kreacje, a także nowe techniki pracy z czekoladą (taką zaprezentował Amerykanin). Paryskie wydarzenie to doskonałe źródło inspiracji. Lepiej niż słowa przemówią w tym miejscu obrazy. Zapraszamy do naszej galerii

Organizatorem World Chocolate Masters jest marka Cacao Barry.

Podaj adres e-mail, aby otrzymywać informacje na temat nowości na stronie*

X "Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Agencja Mediowo-Konsultingowa ZOOM Spółka Cywilna Barbara Zając, Grzegorz Olma, Newslettera z informacjami związanymi z Serwisem www.wpiekarni.pl i zamieszczonymi w jego ramach informacjami handlowymi.

© 2017 - ZOOM Agencja Mediowo-Konsultingowa B.Zając, G.Olma

Created by Nubsoft - Make IT Simple