header

Pradawne Zboża


ISM2018

PSC_2018

cream117

Mistrzowie lodowego deseru

Artykul

Polska drużyna: Ryszard Warwrzyniak, Rafał Macała i Jerzy Łukasik zachwyciła jurorów Cukierniczych Mistrzostwach Świata w Mediolanie lodowym deserem. Polacy zaserwowali lody o smaku borowików ze skarmelizowaną spadzią. W skład deseru wchodziły także: mus pistacjowo-truflowy, czekoladowo-orzechowa ziemia, rosa z sosnowych igieł z żubrówką oraz sosy z czarnej porzeczki i rozmarynu. Całość podano na korze wykonanej z czekolady.

W organizowanych przez Międzynarodową Federację Cukierniczą (FIP) mistrzostwach świata uczestniczyło 13 ekip. W trakcie jednego dnia drużyny musiały wykonać m.in. eksponaty z czekolady, karmelu czy dragantu, zaserwować lodowy deser, praliny oraz tort. W ocenie jurorów najlepiej wypadła reprezentacja Japonii, drugie miejsce przypadło Włochom, a trzecie Austriakom. Polacy byli bezkonkurencyjni w kategorii deser lodowy.

Szefem polskiej ekipy i członkiem jury był Sebastian Szmyd, a jej sponsorem firma Master Martini Polska. Mistrzostwa zorganizowano w trakcie mediolańskich targów HOST.

Podaj adres e-mail, aby otrzymywać informacje na temat nowości na stronie*

X "Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Agencja Mediowo-Konsultingowa ZOOM Spółka Cywilna Barbara Zając, Grzegorz Olma, Newslettera z informacjami związanymi z Serwisem www.wpiekarni.pl i zamieszczonymi w jego ramach informacjami handlowymi.

© 2017 - ZOOM Agencja Mediowo-Konsultingowa B.Zając, G.Olma

Created by Nubsoft - Make IT Simple