header

Pradawne Zboża


gmbh2019

Sigep19_120x80_pol

polagra-tech

kruszwica10lat

wpic

cream117

Chleb z tropików

Artykul

Afrykańska trawa w polskim chlebie? To nie żart. Coraz większe zainteresowanie zdrowym żywieniem powoduje zwiększenie pomysłowości piekarzy, także na naszym podwórku. Sorgo, bo o nim mowa, jest rośliną zbożową, nazywaną afrykańskim prosem. Ze względu na swój wygląd (ozdobny pióropusz), często określane jest jako trawa. Uprawia się je głównie w rejonach tropikalnych pasa międzyzwrotnikowego (Afryka, Azja południowo-wschodnia, Indie), ale ? ze względu na stałe ocieplanie się klimatu ? również w Europie, w tym w Polsce. Czy ma szansę na wejście do asortymentu polskich piekarni ? zastanawia się Małgorzata Milian-Lewicka

Czytaj więcej w numerze

Podaj adres e-mail, aby otrzymywać informacje na temat nowości na stronie*

X "Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Agencja Mediowo-Konsultingowa ZOOM Spółka Cywilna Barbara Zając, Grzegorz Olma, Newslettera z informacjami związanymi z Serwisem www.wpiekarni.pl i zamieszczonymi w jego ramach informacjami handlowymi.

© 2017 - ZOOM Agencja Mediowo-Konsultingowa B.Zając, G.Olma

Created by Nubsoft - Make IT Simple