header

Pradawne Zboża


ISM2018

PSC_2018

cream117

Lektury, nie tylko na targi

Artykul

Na najbliższe imprezy targowe: Expo Sweet w Warszawie oraz Sweettargi w Katowicach nasze czasopismo przygotowało bogatą ofertę wydawniczą. Na naszym stoisku będzie można przejrzeć i zamówić międzynarodowe czasopisma i książki przeznaczone dla profesjonalnych cukierników. Pozycje z najwyższej, światowej półki.

So Good Magazine

To unikalne na rynku wydawniczym czasopismo poświęcone tzw. wysokiemu cukiernictwu - haute patisserie. Ukazuje się dwa razy w roku ? zimą i latem. Kolportowane jest w tej samej, anglojęzycznej wersji na całym świecie ? od Nowego Jorku, po Tokio i Sydney. Także w Polsce!

Każde wydanie przynosi prezentacje blisko 30 cukierników ? prawdziwych mistrzów, o ogromnym i zróżnicowanym doświadczeniu zawodowym. W każdym numerze znaleźć też można szereg oryginalnych receptur. Ogromnym walorem So Good są wysmakowane fotografie. Język angielski jest przyjazny i zrozumiały także dla początkujących.

Simply Beautiful

Po prostu piękne ? tak można przetłumaczyć na język polski tytuł książki Antonio Bachoura. I rzeczywiście prezentowane w książce receptury i towarzyszące im fotografie Alana ?Battmana? Batta urzekają swym urokiem. Nie przypadkowo Antonio Bachour od kilku lat zdobywa kolejne cukiernicze nagrody i kolekcjonuje prestiżowe tytuły w Stanach Zjednoczonych. Wydana w USA książka doskonale ilustruje amerykański kierunek w cukiernictwie. Warto pamiętać, że Amerykanie w ostatnich latach należą do światowej czołówki cukierników.

Sweetology

Hiszpańskich cukierników nie trzeba w Polsce specjalnie rekomendować. Ich prace od lat cieszą się u nas sporym szacunkiem. Dlatego o Josepie Maria Rodriguezie wystarczy powiedzieć, że był członkiem narodowej ekipy, która kilka lat temu w Lyonie sięgnęła po tytuł cukierniczych mistrzów świata. Ten wciąż bardzo młody cukiernik współpracuje w Hiszpanii z czołowymi branżowymi czasopismami. Pod koniec ubiegłego roku wydal swą pierwszą książkę, którą zatytułował Sweetology. Publikacja ta łączy w sobie dwie cechy autora: niezwykle poważne podejście do wykonywanego zawodu i radość z jego uprawiania. Powstała prawdziwa mieszanka wybuchowa!

Praline

Stéphane Leroux to wicemistrz świata cukierników (2004 r.), dwukrotny zdobywca tytułu ?kreatora czekolady?, wykładowa szkół cukierniczych we Francji i Stanach Zjednoczonych.

W ?Praline?, prezentuje całe bogactwo pralin i ich smaków. W swych recepturach sięga po wszelkiego rodzaju owoce, orzechy, sezam, a także anyż, kminek, różnego rodzaju pieprz. W komponowaniu smaków nie uznaje on żadnych ograniczeń.

Książka Stephne'a Leroux to nie tylko profesjonalne receptury dla zaawansowanych cukierników, ale także świetne tutoriale, prezentujące krok po kroku wybrane zagadnienia.

Niezwykle mocną stroną książki są wyjątkowe zdjęcia Romy'ego Tembuysera,. Z cukierniczych kreacji wydobywa dodatkowe ?smaczki?, po mistrzowsku wykorzystując w tym celu grę światłem.

Książka liczy 312 stron. Zamieszczono w niej 200 fotografii.

So Good Recipes

Receptury ponad setki uznanych cukierników i szefów kuchni z całego świata. Pochodzą z niedostępnych już na rynku numerów czasopisma ?So Good? (od nr do nr 8). Publikacja podzielona została na 11 tematycznych rozdziałów i opatrzona indeksem surowców i składników. Prawdziwy bestseller. Cukierniczy niezbędnik pozwalający na własne eksperymenty i smakowe wariacje. Książka nie jest tak edytorsko okazała jak magazyn So Good, ale za to stanowi prawdziwą ?kopalnię? receptur.

Artisanal ice cream recipe

Po prostu niezbędnik dla producentów lodów rzemieślniczych. Wygodna w użyciu książeczka, która prezentuje 217 receptur autorstwa 81 lodziarzy. Całość podzielona jest na 13 grup tematycznych i powinna zadowolić najbardziej wymagających odbiorców.
Książka zawiera świetne pomysły i ciekawe lodowe smaki. Napisana jest w bardzo prostym, zrozumiałym niemal dla każdego języku angielskim. Dodatkowym jej walorem jest wygodny format i konkurencyjna cena.

Wszystkie pozycje dostępne są za pośrednictwem czasopisma ?W Piekarni, W Cukierni?.

Kontakt mailowy: redakcja@wpiekarni.pl lub telefoniczny 601 501 813

Podaj adres e-mail, aby otrzymywać informacje na temat nowości na stronie*

X "Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Agencja Mediowo-Konsultingowa ZOOM Spółka Cywilna Barbara Zając, Grzegorz Olma, Newslettera z informacjami związanymi z Serwisem www.wpiekarni.pl i zamieszczonymi w jego ramach informacjami handlowymi.

© 2017 - ZOOM Agencja Mediowo-Konsultingowa B.Zając, G.Olma

Created by Nubsoft - Make IT Simple