header

Pradawne Zboża


gmbh2019

Sigep19_120x80_pol

polagra-tech

kruszwica10lat

wpic

cream117

POLAGRA TECH 2018

Artykul

Najnowsze rozwiązania technologiczne, dodatki do żywności, które podniosą walory smakowe i estetyczne wypieków, pełen atrakcji Dzień Piekarza i Cukiernika oraz pokazy cukiernicze i piekarskie realizowane przez znanych i cenionych na rynku rzemieślników – tym kuszą tegoroczne targi POLAGRA TECH odbywające się w dniach od 30 września do 4 października w przestrzeniach Międzynarodowych Targów Poznańskich.

Tej jesieni ich ekspozycja obejmie dwa salony. Pierwszy z nich - Salon Technologii Piekarskich i Cukierniczych, rozpocznie się w niedzielę, 30 września Dniem Piekarza i Cukiernika. Drugi, Salon Technologii Spożywczych zostanie zainaugurowany dzień później, 1 października.

- Niedziela to dla wielu piekarzy i cukierników jedyny dzień wolny od pracy. Wiedząc o tym, specjalnie dla nich otwieramy Salon Technologii Piekarskich i Cukierniczych dzień wcześniej niż pozostałą część ekspozycji targów POLAGRA TECH – mówi Joanna Jasińska, dyrektorka projektu. - Dzień Piekarza i Cukiernika to dla rzemieślników szansa, by w dogodnym terminie zapoznać się z ofertą wystawców. A już teraz możemy obiecać, że atrakcji, nowości i premier nie zabraknie.

Jesienny blok targowy będzie dla piekarzy i cukierników okazją, by poszukać nowych inspiracji dla stworzenia smacznej, dostosowanej do wymogów współczesnego konsumenta oferty wypieków. Będą mogli zaopatrzyć się tutaj we wszystkie produkty techniczno-technologiczne potrzebne do przygotowania pełnowartościowego, kuszącego zapachem, apetyczną fakturą i kształtem wypieku.

A to jeszcze nie wszystko. Prawdziwie inspirujące dla rzemieślników okażą się zapewne spotkania przy stoiskach wystawców, jak również te odbywające się w ramach pokazów organizowanych przez stowarzyszenia współpracujące z organizatorami targów POLAGRA TECH. To one niosą szansę otwarcia się na nowe rozwiązania, świeżego spojrzenia na własną ofertę i na to, jak można zmienić ją tak, by rozwijać potencjał prowadzonej przez siebie piekarni czy cukierni, dostosowując ją do zmieniających się upodobań smakowych współczesnych konsumentów.

Do inspirujących spotkań i rozmów rzemieślników dojdzie z pewnością w czasie Forum Piekarskiego i Cukierniczego. To jedyne w swoim rodzaju wydarzenie, w czasie którego eksperci branży podzielą się praktyczną wiedzą i umiejętnościami przydatnymi w codziennej pracy cukiernika i piekarza.

Jak ozdobić kruche ciasteczka masą cukrową tak, by jako urocze łakocie dopełniły imprezę w stylu baby shower lub przyjęcie z okazji chrztu czy pierwszych urodzin dziecka? Wokół takiej tematyki będą toczyć się pokazy cukiernicze. W ich ramach zostanie wykorzystany również karmel. Warsztaty z jego użyciem będą łączyć podejście nowatorskie z tradycyjnym. Oba rodzaje pokazów cukierniczych odbywać się będą w ciągu dwóch dni – 30 września i 1 października.

Ci, którzy rozbudzili już w sobie apetyt na przepyszne i przepiękne słodycze, ucieszą się zapewne z tego, że na tym jeszcze nie kończą się nęcące, apetyczne atrakcje. Ich dalszy ciąg przypadnie już na 2 października, kiedy rozpoczną się pokazy piekarskie. W ich ramach rzemieślnicy dowiedzą się, jak nadać bochnom chleba kunsztowny kształt warkocza lub innej formy splotu, tak by jak najpełniej wpisywał się w konwencję takich wydarzeń jak pierwsza komunia czy wesele. Pokazy potrwają dwa dni.

Oprócz pokazów przygotowanych przez Stowarzyszenia, będzie można również uczestniczyć w prezentacjach na stoiskach wystawców. Zdradzimy tylko: czekolada – to słowo rzemieślnicy będą odmieniać przez wszystkie możliwe przypadki. Wilgotne brownie, lody rzemieślnicze na bazie gorzkiej czekolady, płynne kremy, śliczne pralinki i tabliczki z wysoką zawartością kakao… obiecujemy: nie przejdziecie obok nich obojętnie!

Targi POLAGRA TECH to również cieszące się wielką popularnością Otwarte Mistrzostwa Polski w Formowaniu Drożdżówki Jedną Ręką, warsztaty i szkolenia dla profesjonalistów branży poszerzające wiedzę o technikach marketingowych i sprzedażowych. W ich trakcie będzie można dowiedzieć się m.in. czy strategia jest dla amatorów, a dopiero egzekucja dla profesjonalistów oraz ile kaw trzeba wypić z klientem, aby zrozumieć jego potrzeby. Najciekawsze trendy promocyjne związane z projektowaniem produktów i usług i sprzedażowe przedstawią specjaliści z firm szkoleniowych 4Results, MOMA oraz Błachowski i Partnerzy.

W tym samym czasie odbędą się też targi o komplementarnej tematyce: Taropak, Polimer Tech, 4 Print Week i Polagra Gastro / Invest Hotel.

Podaj adres e-mail, aby otrzymywać informacje na temat nowości na stronie*

X "Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Agencja Mediowo-Konsultingowa ZOOM Spółka Cywilna Barbara Zając, Grzegorz Olma, Newslettera z informacjami związanymi z Serwisem www.wpiekarni.pl i zamieszczonymi w jego ramach informacjami handlowymi.

© 2017 - ZOOM Agencja Mediowo-Konsultingowa B.Zając, G.Olma

Created by Nubsoft - Make IT Simple