header

Pradawne Zboża


gmbh2019

Sigep19_120x80_pol

polagra-tech

kruszwica10lat

wpic

cream117

aktualny numer

  • temat_numeru

    POLAGRA TECH 2018

    Najnowsze rozwiązania technologiczne, dodatki do żywności, które podniosą walory smakowe i estetyczne wypieków, pełen atrakcji Dzień Piekarza i Cukiernika oraz pokazy cukiernicze i piekarskie realizowane przez znanych i cenionych na rynku rzemieślników – tym kuszą tegoroczne targi POLAGRA TECH odbywające się w dniach od 30 września do 4 października w przestrzeniach Międzynarodowych Targów Poznańskich. Czytaj więcej

  • temat_1

    Kosmiczna piekarnia

    Niewielka niemiecka firma koordynuje prace nad stworzeniem pieczywa, które może powstać w warunkach nieważkości. Plany są ambitne – chodzi nie tylko o wypiek na orbicie, ale również o wegetację zbóż. Czytaj więcej

  • temat_2

    Jak to robią w Słowenii?

    Słowenia, kraj o zaludnieniu niewiele większym od Warszawy, już od 18 lat wie jak skutecznie promować pieczywo. Izba Przemysłowo-Handlowa Słowenii oraz Izba Gospodarcza Przedsiębiorstw Rolno-Spożywczych już lata temu zwróciły uwagę na spadek jakości pieczywa. Zaniepokojeni pogarszającymi się parametrami wyrobów piekarniczych, przedkładaniem niskiej ceny ponad jakość produktu a także zanikiem tradycyjnych receptur wypieków postanowili działać. Czytaj więcej

SPIS TREŚCI:

AKTUALNOŚCI s. 6
Chleby z historią w tle s. 8
Mniej pszenicy – wyższa cena chleba? - Marta Skrzypczyk s. 10
Torre Di Frutta s. 12
Syntetyczne drożdże coraz bliżej s. 14
Wyczekiwana IBA s. 16
Kawowa zebra s. 18
Kosmiczna piekarnia s. 22
Jubileuszowa Gala Akademii Mistrza s. 24
Tarta z kremem mascarpone i truskawkami s. 28
Polagra Tech 2018 s. 30
Kostka pastelowa s. 32
Perspektywy wdrażania nowych gatunków chleba w oparciu o innowacyjną technologię ukwaszania Adam Wybierała s. 34
Jak to robią w Słowenii – Mariola Kutra s. 42
Relacje w rodzinie biznesowej - Łukasz Tylczyński s. 46
Bułki Ciabatta s. 48
Jak dobrać szkło do piwa? s. 50
Ekler czekoladowy – Alexandre Bordeaux s. 52
Zarządzanie doświadczeniami klienta – Justyna Wydra s. 54
So good nr 20 s. 58
Chleb Kaszubski s. 60
Kawa nieco inaczej s. 62
Elementy deseru – Patryk Szczepański s. 66
Klejnoty Wielkiej Brytanii – Wilhelm Karud s. 74
Vienna s. 77
Listy do redakcji s. 78
NASI PARTNERZY s. 80

Podaj adres e-mail, aby otrzymywać informacje na temat nowości na stronie*

X "Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Agencja Mediowo-Konsultingowa ZOOM Spółka Cywilna Barbara Zając, Grzegorz Olma, Newslettera z informacjami związanymi z Serwisem www.wpiekarni.pl i zamieszczonymi w jego ramach informacjami handlowymi.

© 2017 - ZOOM Agencja Mediowo-Konsultingowa B.Zając, G.Olma

Created by Nubsoft - Make IT Simple